Menu

 COROLLA CROSS - ЗА СТАБИЛНОСТ ПРИ ВСЕКИ ЗАВОЙ В ЖИВОТА

  • Toyota Cross Hybrid

 

В случай, че вече сте се влюбили в SUV автомобилите, тази статия е точно за Вас.

Дизайнерите на Toyota са предприели предизвикателството да сбъднат мечтата на всеки, който харесва едновременно SUV и най-продаваната кола в света за 2019 г. – Corolla, като създават нейна подобрена високопроходима хибридна версия.

Какво място ще заеме новото бижу на Toyota?

Corolla Cross Hybrid се нарежда в SUV линията на Toyota и заема мястото между C-HR и RAV4, като SUV със среден размер, насочен към активни семейства.

Това ще е първата Toyota, която разполага с 5-то поколение самозареждащ се пълен хибрид с възможност за предно предаване или интелигентно задвижване на всички колела.

Автомобилът ще е оборудван с нова 10.5-инчова мултимедийна информационно-развлекателна система с широк набор от функции за свързване и първият 12,3-инчов цифров дисплей за водача.

Дизайн

Мощният, здрав стайлинг на новият SUV предлага мигновено разпознаваема комбинация от фарове и задни светлини, допълващи предната решетка във формата на трапец. Смелата му визия се допълва от разширени 3-измерни калници и заострена кабина.

Toyota Corolla Cross Hybrid e с дължина 4460 мм, ширина 1825 мм и височина 1620 мм.

Построен е на платформата със среден размер TNGA-C, която споделя с Prius, C-HR и Corolla. 


  • Toyota Corolla Cross Hybrid
  • Toyota Corolla Hybrid

Интериор

Интериорът предлага изключителна видимост за всички пътници и предостатъчно място за багаж. Усещането за простор се допълва от панорамния люк и кабината предлага комфорта, практичността и пространството, от което се нуждае всяко семейство с малки или големи деца.

Технологии

Toyota Corolla Cross с пето поколение хибриден задвижващ агрегат на Toyota, обещава по-голяма ефективност и повече въртящ момент.

Обновената система, във версията на предно предаване, използва четирицилиндров 2,0-литров бензинов и електрически двигател за комбинирана мощност от 146 kw/197 к.с. и ускоряване от 0 до 100 км/ч. за 8,1 секунди. Версията с интелигентно задвижване на четирите колела добавя втори електромотор с мощност от 30,6 kW на задната ос.

Комплектът батерии е по-мощен и с 40% по-лек от преди.

Подобрената система се контролира още по-лесно при ускорение, като скоростта на автомобила съответства по-добре на оборотите на двигателя, за да осигури по-интуитивно и естествено изживяване при шофиране.

Сигурност

И накрая,  изцяло новата Corolla Cross е оборудвана с T-Mate, който съчетава най-новото поколение пакет Toyota Safety Sense с още няколко системи за подпомагане на шофирането и паркирането – асистент при потискане на ускорението за избягване на сблъсък, асистент за завой в кръстовища, подобрено разпознаване на приближаващ трафик, адаптивен круз контрол и др.

Очакваме с нетърпение пристигането на модела и у нас, което се очаква през втората половина на 2022 г.

За още интересна информация, се свържете с нас на на +35942919424


Video Title

Video Slug