Menu

 Новият Toyota Aygo X – все още градски, но по-спортен от всякога

  • Toyota Aygo X
  • Toyota Aygo X

 

Представете си новата Toyota Aygo X като резултат от романтичен уикенд между сегашния Aygo и новата Toyota Yaris Cross и ще сте на прав път.

Най-новият модел от сегмент А е изработен в Европа и е сполучливо надграден  от предходния модел Aygo, а добавеният „Х“ маркира преминаването му от хечбек в кросоувър каросерията.

Изграден е върху успешната GA-B платформа на Toyota Global New Architecture (TNGA), представена за първи път с новия Yaris – настоящият Автомобил на годината 2021 в Европа – и още по-новия Yaris Cross.

Започвайки с концептуалния автомобил Aygo X prologue, който беше разработен в Toyota European Design and Development (ED2) в Ница, Франция, дизайнерите на Toyota предлагат усещане за смелост и пикантност на купувачите на компактни автомобили.

Екстериор:

Колата се предлага в четири цвята.

Концепцията за тях е вдъхновена от подправки, всяка от които улавя вкуса и индивидуалността на автомобила:

  • Кардамон - стил и елегантност в сферата на зеленото;
  • Чили - огнен, приковаващ вниманието ефект в червено;
  • Джинджифил – изискан и топъл бежов цвят;
  • Хвойна – младежки нюанс с мъжествени нотки в синьо.

Джантите по нищо не отстъпват на пиперливата визия на новия Aygo X. Решени са 18-инчови джанти, завършени в матово черно с контрастиращи цветни акценти, което прави автмобила още по-привлекателна придобивка за желаещите да приковат погледите.

Двигател

В новата Toyota Aygo X има само един 1.0-литров трицилиндров бензинов агрегат със 72 к.с. (достатъчно за градските улици.) ​​Предлага се с 5-степенна ръчна или CVT автоматична скоростна кутия. При първия избор моделът достига 100 км/ч за 15.6 секунди, докато CVT намалява с една десета от секундата този резултат. Максималната скорост е 158 км/ч с ръчна кутия и малко по-ниска (151 км/ч) за модела, оборудван със CVT.

Сигурност

Най-новите системи за безопасност са налични в новата Toyota Aygo X, включително автономно аварийно спиране, разпознаване на пешеходци и адаптивен круз контрол (Cruise Control).

Най-новият стандарт Toyota Safety Sense използва комбинация от сензор с монокулярна камера и радар с милиметрови вълни като система за избягване на сблъсък (PCS) с разпознаване на превозни средства. Тази функционалност вече работи и при по-високи скорости.

Параметри и разход

В зависимост от нивото на оборудване, Aygo X тежи от 940 до 1015 килограма. С тези параметри автомобилът изминава 100 километра с едва 4.7 л бензин.

Кросоувърът е дълъг 3,70 метра, с 1,74 м широчина и 1,53 м височина.  Багажникът побира 231 л. Въпреки значителната разлика в размерите от предишния модел, радиусът при завои на Aygo X е само 4.7 м, което го прави идеален за оживените улици на града.

Накратко: пъргав и просторен, елегантният градски Aygo X е също така и доста икономичен.

Перфектен за града, винаги готов и за приключения на дълъг път.

За повече информация и заявки, се свържете с нас на на +35942919424

 

 
  • Aygo X
  • Toyota Aygo X

Video Title

Video Slug