Menu

Япония подкрепя Toyota за хибридните автомобили 

  • Япония подкрепя Toyota за хибридните автомобили

 

Япония е една от първите държави, която още в края на 2020 г. публично си постави за цел да постигне въглероден неутралитет до 2050 г. За осъществяване на този амбициозен план правителството на Йошихиде Суга беше определило, че до 2035 г. ще се произвеждат единствено електрически автомобили. 

Според Акио Тойода, президент на Toyota и председател на Асоциацията на японските автомобилни производители (JAMA), това може да бъде постигнато не само с електрически автомобили. Хибридите са изключително ефективни и щадящи околната среда, когато се използва синтетично гориво или зареждане с водород по правилно разработена технология. 

 

Основни предимства на хибридното задвижване:

  • Безпроблемно превключва между комбинация от бензин и електричество, благодарение на двигателя с вътрешно горене и електромотора. По този начин максимално се оптимизират обхвата и производителността.
  • Самозареждане от енергията, отделена при спиране или движение по инерция, което не само че драстично намалява разхода на гориво, но и количеството въглероден диоксид. 

Данни от проучвания сочат, че през последните десетилетия хибридните модели на Toyota са спестили над 118 милиона тона вредни емисии, което е достатъчно убедително и нагледно подкрепя дългосрочната мисия на Toyota за надхвърляне на нулевите емисии.

В следствие на преговори между японското правителство и Тойода през юни тази година, Япония се застъпи за предложението да бъдат произвеждани не само електрически, но и хибридни автомобили, които заедно ще се борят за постигането на въглеродна неутралност в страната. 

 

За още интересна информация, се свържете с нас на +35942919424.

 

Video Title

Video Slug